2023-03-17 09:05:17 - Autor: KK
Uczniowie gotują - Nie ma cukru w cukrze
Projekt "Nie ma cukru w cukrze " jest realizowny w ramach ogólnopolskiej olimpiady Zwolnieni z Teorii. Prowadzą go uczniowie I Liceum Ogólnokształcącego im. Tadeusza Kościuszki w Legnicy: Wiktoria Brożyna, Kajetan Bućko, Wiktoria Marciniak oraz Gabriela Kochańska.
Nie ma cukru w cukrze
Foto: Źródło: ILOProjekt ,,Nie ma cukru w cukrze" to projekt kulinarny, dotyczący gotowania. Porusza on poważny problem społeczny, jakim jest niezdrowe odżywianie. Jego celem jest poszerzenie świadomości społeczeństwa na temat swojego zdrowia, spożywanego cukru jak i glutenu, oraz pokazanie nowoczesnych technik kulinarnych, połączonych z wypiekami i cukiernictwem.
Uczniowie chcą zwrócić uwagę jak bardzo istotne jest spożywanie śniadań, bo nastolatkowie niestety często zapominają o tym najważniejszym posiłku, który jest niezbędny w prawidłowym funkcjonowaniu młodych organizmów. Jest on też doskonałą formą samorealizacji, odkrywaniem pasji czy ukrytych talentów. Celem projektu było zorganizowanie warsztatów kulinarnych, które odbyły sie 14.03.2023r. we Wrocławiu w studiu Art-Cooking pod okiem Jakuba Suchty, finalisty VI edycji Hell’s Kitchen.
Byłeś świadkiem ciekawego wydarzenia? Opisz je i podziel się swoją wiedzą z
innymi. Nakręciłeś film, lub zrobiłeś zdjęcie? Przyślij do nas, niech legniczanie zobaczą to, czego byłeś
świadkiem.
500 197 963 – zadzwoń do nas lub wyślij sms-a, mms-a.
Zdjęcia i filmy Waszego autorstwa
wysyłać można także na adres
kontakt@lca.pl