We wtorek 17 lutego odbył się etap regionalny konkursu na najlepszego ucznia w zawodzie technik handlowiec. O udział w etapie wojewódzkim walczyły cztery drużyny z subregionu legnickiego, ze szkół w Chojnowie, Głogowie, Górze i Legnicy, oraz cztery drużyny z subregionu wrocławskiego, ze szkół: we Wrocławiu, Miliczu, Trzebnicy i Oleśnicy. Zadaniem uczestników było wcielenie się w rolę pracowników hurtowni. Ich zadaniem było przygotowanie ekspozycji i zamówienie towarów. W konkursie nie zabrakło reprezentacji gospodarzy. Centrum Kształcenia Ustawiczneg i Zawodowego reprezentowali uczniowie klasy 3AGH: Anna Bendkowska, Mateusz Burakowski i Konrad Kałmyków przygotowani przez Dorotę Wesołowską. Komisji konkursowej przewodniczyła Anna Chodor.
W tym samym dniu o miano najlepszych w regionalnym etapie konkursu na najlepszego ucznia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych walczyły trzyosobowe drużyny z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Głogowie, Powiatowego Zespołu Szkół w Chojnowie, Zespołu Szkół nr 2 w Lubinie oraz CKZiU w Legnicy. Zadaniem uczestników było przygotowanie potraw z wykorzystaniem polędwicy oraz karpia. W tej rywalizacji CKZiU reprezentowali uczniowie klasy 2K: Martyna Goman, Mateusz Goman i Mirosław Głaz. Pracami komisji oceniającej to współzawodnictwo kierowała Janina Klecha – Urban.
Zwycięzców wszystkich konkursów wyłoni koordynator projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego na Dolnym Śląsku II”, którym jest Dolnośląskie Centrum Informacji Zawodowej i Doskonalenia Nauczycieli w Wałbrzychu. Tam zostaną przekazane protokoły i dokumentacje sporządzone przez jury konkursowe. Organizator ogłosi listę zwycięzców po podliczeniu wyników. Wówczas będzie wiadomo kto powalczy w etapie wojewódzkim.