25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
- Skupiamy się na praktyce, to ona ma decydujący wpływ na jakość parzenia i podania aromatycznej kawy – wyjaśnia Jan Bener. - Na przestrzeni ostatnich lat zauważyć można znaczący wzrost kultury picia kawy. Zjawisku temu towarzyszy także wzrost konsumpcji, więc nauka przyszłych profesjonalnych baristów wymaga czasu. Do opanowania sztuki Art. Latte niezbędne jest wieloletnie doświadczenie i praktyka. - Pokazanie wzorów z piany i mleka nie wystarczy, trzeba nabyć wiedzę teoretyczną a następnie przez praktykę dojść do perfekcji – kontynuuje przedstawiciel krakowskiej szkoły.
Jedną z uczestniczek trzydniowego kursu baristów była Magda Wiśniewska. Poziom szkolenia oceniła jako wyjątkowo wysoki. – Mimo wszystko jestem zadowolona z efektów warsztatów – twierdzi. – Mam nadzieję, że zdobyta wiedza, ale przede wszystkim umiejętności parzenia i estetycznego podania kawy zaprocentują w przyszłości.
Barista od roku prowadzi szkolenia i przyznaje, że jest pozytywnie zaskoczony postawą uczniów Zespołu Szkół Ekonomicznych. – Zaangażowanie nastolatków w warsztaty jest spore, młodzież zadaje dużo pytań, są ciekawscy w pozytywnym znaczeniu tego słowa – podsumowuje Jan Bener. – Jestem przekonany, że cała „piętnastka” świetnie poradzi sobie ze zdaniem egzaminu i otrzyma certyfikaty baristy.