25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
Mistrz kulinarny Marcin Jabłoński z firmą Podravka współpracuje od dwóch lat. - Postawiłem sobie za cel szkolenia z zakresu kulinarnego – mówił w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Legnicy. - Krok po kroku udaje mi się realizować wytyczone punkty, bo jak się naprawdę czegoś chce, to przeszkody przestają istnieć.
Jabłoński stanął za syto zastawionym stołem. Po jego lewej stronie siedzieli uczniowie legnickiej placówki. Zostali podzieleni na siedem trzyosobowych drużyn, które po wykładzie mistrza, wzięły udział w kulinarnym konkursie.
W trzeciej edycji kulinarnego projektu „Dzień z Podravką” prym wiedzie kuchnia śródziemnomorska, a w szczególności chorwacka. - W kuchni najważniejsza jest świeżość – wyjaśniał Marcin Jabłoński. - Sekret pysznych potraw polega na umiejętnym połączeniu świeżych składników, owoców morza z aromatycznymi przyprawami i ziołami.
Mistrz kuchni zachęcał legnicką młodzież do wąchania krewetek, które pachną Morzem Śródziemnym. - Zgadnijcie jaką rybę będziemy przyrządząć – rzucał wyzwanie nastolatkom. Z sali szybko dało się słyszeć poprawne odpowiedzi, wszak każdy dobry kucharz ma zawodowe wyczucie.
Po krótkim wykładzie kulinarnym, uczniowie CKZiU przystąpili do konkursu. Jego zwycięzcy pojadą na wielki finał do Warszawy, który odbędzie się w marcu 2014 roku. W finale powalczą o tytuł najlepszej drużyny i najlepszego kucharza trzeciej edycji projektu. Ponadto zostanie wybrany najlepszy nauczyciel oraz szkoła.